Skip to main content

Az EDUBOT projekt eredményeinek és tapasztalatainak népszerűsítése Kutnóban, Lengyelországban. Innovatív eszközök matematika online tanuláshoz.

2024/06/12
Edubot

2024. június 12-én az ADN Intézet együttműködésben a Lengyel Tanárok Szövetségével, Kutno Interkommunális Kirendeltségével szervezett szemináriumot a EDUBOT projekt eredményeinek és tapasztalatainak bemutatására. Az eseményt az Erasmus+ program által támogatott EDUBOT projekt keretében szervezték. A rendezvényen számos tanár, oktató és modern oktatási technológiák iránt érdeklődő személy vett részt, akik lehetőséget kaptak egy innovatív matematika tanulást segítő eszköz kipróbálására és megismerésére.

Az EDUBOT e-learning rendszer bemutatása

A szeminárium során a projekt pilot tesztelésében részt vevő lengyel tanárok, Aleksandra Antoniewicz a Nowe-i General Władysław Anders Általános Iskolából, valamint Tomasz Marciniak a Jankowice-i Elementarz Alapítvány Elemi Iskola és Óvodából osztották meg tapasztalataikat a résztvevőkkel. Bemutatták, hogyan lehet hatékonyan használni ezt az innovatív eszközt. Az online platform adaptív tanulási útvonalak megosztására alkalmas, amelyeket a diákok egyéni szükségleteihez lehet igazítani.

Kevert e-learning módszertan

Az EDUBOT projekt egyik kulcsfontosságú eleme a kifejlesztett kevert e-learning módszertan, amely ötvözi a hagyományos oktatási módszereket a modern digitális technológiákkal. A diákok a "Nyolcadik osztályos vizsga" kurzust használhatják az online platformon, amely az egyéni szükségleteikhez igazodik. Ha a diák helyesen válaszol egy kérdésre, akkor magasabb nehézségi szintre lép. Helytelen válasz esetén a rendszer alacsonyabb szintre irányítja és szöveges valamint videós magyarázatokkal segíti, és új feladatokat kínál az adott témából.

Az oktatás egyéni személyre szabása

Az EDUBOT eszköz nagy hangsúlyt fektet az oktatás egyéni személyre szabására, amely lehetővé teszi a tananyag tempójának és nehézségi szintjének a diákok képességeihez való hatékony igazítását. Az oktatási folyamatok személyre szabása jelentősen növeli a tanulás hatékonyságát, és segít a diákoknak jobban megérteni és elsajátítani a tananyagot.

A szeminárium résztvevőinek véleménye

A szeminárium résztvevői egyetértettek abban, hogy az EDUBOT eszköz áttörést jelenthet a matematika oktatásában. A tanárok hangsúlyozták, hogy a platform nemcsak megkönnyíti a tudás átadását, hanem segíti a diákokat és motiválja őket az önálló munkára.

További előny, hogy az online eszköz könnyen és ingyenesen elérhető, számítógépen, valamint telefonon, iPhone-on és Androidon is használható. Az EDUBOT hozzájárulhat a diákok közti esélyegyenlőséghez, mivel minden diák számára egyformán elérhető, függetlenül az anyagi helyzetüktől, lakóhelyüktől és származásuktól. A Kutno-i Lengyel Tanárok Szövetségének képviselői reményüket fejezték ki, hogy az eszközt széles körben bevezetik az iskolákban Lengyelországban.

Összefoglalás és jövőbeli kilátások

A szeminárium az EDUBOT projekt jövőjének és továbbfejlesztési lehetőségeinek megbeszélésével zárult. Szó volt arról, hogy az EDUBOT eszköz kiterjeszthető más tantárgyakra is, például kémia, fizika, biológia területeire, valamint középiskolai tananyagokra, például a matematika érettségi vizsgára is. A résztvevők érdeklődést mutattak a további együttműködésre és az eszköz bevezetésére saját iskoláikban.

Helyi vendéglátás és fenntartható fejlődés

Az eseményt egy helyi vendéglátó, a "Bar u Bogusi" szolgálta ki, amely regionális termékekből készült ételeket kínált. Ezzel az esemény szervezői a fenntartható fejlődés előmozdítását és a helyi élelmiszertermelők támogatását célozták meg, amely tovább erősíti az ökológiai és társadalmi tudatosság építéséhez való elkötelezettséget.

Edubot