Skip to main content

II. Társas Tanulási Tevékenység (Peer Learning Activity) az EduBot projekt keretében

2023/04/28
PLA 2 RO

Digitális tananyagcsomagot fejlesztünk a matematika kisérettségi viszgára történő felkészülés megsegítésére

Az EDUBOT projekt keretében 2023 április 28-án került sor a második Társas Tanulási Tevékenység PLA (Peer Learning Activity) jellegű workshopra a Regionet Alapítvány Térségi Fejlesztési Központ szervezésében a székelyudvarhelyi Backamadarasi Református Kollégiumban.

A PLA esemény célja az volt, a pedagógusok részt vegyenek a digitális tartalomfejlesztés előkészítésében. Az esenényen részt vevő szakemberek olyan pedagógusok voltak, akik nyitottak a digitális pedagógia és az új módszertani megoldások iránt. Szívesen hozzájárulnak egy olyan digitális segédeszköz előkészítéséhez, mely a chatbot technológia által jelentős támogatást nyújthat a hétköznapi oktatás és differenciálás során.

Az eseményen részt vevő 10 pedagógus interaktív beszélgetés keretében osztotta meg véleményét és tapasztalatát a digitális eszközökkel kapcsolatban, olyan témákat érintve, mint: az elearning rendszerek ismerete és használata; felhasználóbarát, hatékony e-learning rendszer jellemzői; a mesterséges intelligencia (chatbot) használata a digitális oktatásban; az EDUBOT projekt-specifikus céljainak elemzése; digitális tananyagfejlesztési lehetőségek a projekt keretében.

A workshop sikeresen megvalósult, az elhangzott véleményeket, javaslatokat és helyi igényeket beépítjük a fejlesztési folyamatokba. A résztvevők a szakmai párbeszéd és tapasztalatcsere által aktívan hozzájárulhattak a pedagógiai kultúra megújításához.